Sanford-sagen er langt fra slut

Nyhedsanalyse: Hvad skal vi forvente i skandalesagen om den "forsvundne guvernør" de kommende dage?

Foto: Davis Turner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SANTA FE: Guvernør Mark Sanford og hans kone Jenny bad i aftes omverden om at respektere privatlivets fred og give dem en chance for at få deres ægteskab på fode igen.

Men det er formentlig for meget at bede om.

For Sanford-skandalen er langt fra overstået.

Jovist, han stod foran hele verdenspressen og virkede et øjeblik dybt forvirret og på glatis over postyret, så samlede han sig, undskyldte til alt og alle, lagde kortene på bordet og bad om tilgivelse, og det kan godt være, at den slags på et gammeldags Oxford-møde ville være nok, men ikke i virkelighedens politiske verden.
For hvad skal vi forvente i de kommende dage?

* En række af Sanfords egne partifæller var allerede før hans forsvinden dybt utilfredse med ham, og hans argreste kritiker under hele forsvindingsnummeret har netop været en republikansk statssenator, som onsdag morgen brølede "løgn, løgn og mere løgn" om Sanfords skiftende forklaringer. Torsdag morgen dansk tid lød de første krav om hans afgang allerede.

Mark Sanford har tidligere opfordret andre politikere i samme situation til at gøre sig selv og deres parti og deres land den tjeneste at gå af.

* Hvem er Maria? Den amerikanske presse kender den argentiske elskerindes fornavn - Maria - og de kender hendes adresse i et eksklusivt lejlighedskvarter i Buenos Aires. Oplysningerne fremgår af de e-mails, som i nat blev offentliggjort. En reporter fra Reuters opsøgte i nat adressen, men beboeren ville ikke tale med journalisten. Vi skal forvente, at jagten på Maria - og Marias udlægning af begivenhederne - fortsætter.

* Hvad var anatomien i Argentinagate? Førte Mark Sanford med vilje sin stab og viceguvernøren bag lyset og fortalte dem mod bedre vidende, at han ville vandre på naturstien Appalachian Trail? Og er det strafbart?

* Inden for det seneste år har Sanford tre gange været i Argentina på staten South Carolinas regning? Betalte skatteyderne dermed for hans erotiske eskapader?

* Og vil det sætte det republikanske parti yderligere tilbage i meningsmålingerne? I sidste uge erkendte en anden fremtrædende republikaner, senator John Ensign, at han havde haft en affære med hustruen til en af sine nøglemedarbejdere, og han trådte tilbage fra lederstillingerne i partiet. Vil det overbevise vælgerne om, at det republikanske parti er fuld af råd?