Sanders vandt i Montana og i North Dakota

Sanders fortsætter i valgkampen for at skabe størst mulig fokus på sine mærkesager.

Bernie Sanders står til at vinde primærvalget i delstaten Montana og har vundet i North Dakota, viser prognoser ifølge tv-stationen Fox. Han fortsætter sin kampagne, selv om Hillary Clinton reelt er Demokraternes og USA's første kvindelige præsidentkandidat. Scanpix/Scott Olson
Læs mere
Fold sammen

Washington. Bernie Sanders står til at vinde primærvalget i delstaten Montana, viser prognoser ifølge tv-stationen Fox.

Ifølge de foreløbige tal har den 74-årige Sanders vundet delstaten med 51 procent af stemmerne mod 45 procent til rivalen Hillary Clinton, skriver dpa med henvisning til amerikanske tv-stationer.

Sanders, der ud over Montana vandt North Dakota, lover at kæmpe til det sidste og vil fortsætte sin kampagne, selv om Hillary Clinton nu har sikret sig det nødvendige antal delegerede og reelt er Demokraternes præsidentkandidat.

- Næste tirsdag tager vi kampen op i det sidste primærvalg. Vi vil kæmpe hårdt for at vinde primærvalget i Washington DC, og så tager vi vores kamp for social retfærdighed hele vejen til Philadelphia, siger Sanders.

Philadelphia skal huse Demokraternes partikonvent, hvor partiet officielt vælger en præsidentkandidat. Konventet finder sted mellem 25. og 28. juli.

I Californien fører Clinton med over 10 procentpoints over Sanders med over halvdelen af stemmerne optalt, skriver Reuters.

- Jeg er ganske god til matematik og ved, at det er brat op ad bakke, sagde Sanders i Santa Monica i Californien tirsdag.

Hillary Clinton opnåede allerede mandag den nødvendige opbakning fra Demokraternes delegerede til at blive partiets præsidentkandidat, rapporterede amerikanske medier.

Sanders fortsætter i valgkampen for at skabe størst mulig fokus på sine mærkesager.

- Ægte forandring kommer altid fra bunden af samfundet. Vi fortsætter vores kamp, fordi den er vigtig. Men det vigtigste er, at republikanere fra den yderste højrefløj ikke kommer til at sidde i Det Hvide Hus. Og slet ikke Donald Trump, siger senatoren.

/ritzau/dpa