Sanders tæt på at erkende nederlaget til Clinton

Det lader ikke til, at jeg bliver den nominerede, siger Bernie Sanders i tv-interview.

Bernie Sanders har endnu ikke trukket sig fra kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat. Han har sagt, at han vil arbejde på at få sin politiske dagsorden igennem indenfor partiet. Reuters/Jonathan Ernst
Læs mere
Fold sammen

Washington. Han erkender det ikke direkte. Men Bernie Sanders, som stadig formelt er med i kapløbet om at blive Det Demokratiske Partis præsidentkandidat, har tilsyneladende indset, at han har tabt valget til sin rival, tidligere udenrigsminister Hillary Clinton.

Det fremgår af et interview med tv-stationen C-Span, som bliver vist til amerikanske tv-seere senere onsdag, skriver Washington Post.

- Det ser ikke ud til, at jeg bliver den nominerede, siger Sanders som svar på et spørgsmål om, hvorvidt han skal holde tale ved Demokraternes partikonvent.

Det finder sted i Philadelphia i slutningen af juli.

- Hvis de af en eller anden grund ikke vil have mig til at tale, så okay. Men jeg tror, at jeg taler ved konventet, siger den 74-årige senator fra Vermont.

Hillary Clinton ventes at blive formelt nomineret på partikonventet. Hun har sikret sig tilstrækkeligt med delegerede til at blive valgt som sit partis præsidentkandidat.

Sanders har tidligere bebudet, at han vil fortsætte sin kampagne helt indtil Demokraternes konvent.

/ritzau/