Sanders støtter officielt Clinton i præsidentvalget

Jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at sikre at Clinton bliver USA's næste præsident, siger Sanders.

Foto: BRIAN SNYDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Demokraten Bernie Sanders støtter officielt partifællen Hillary Clinton ved det amerikanske præsidentvalg.

»Jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at sikre at hun bliver USA's næste præsident,« siger Sanders i en tale ved et fælles valgmøde i New Hampshire.

»Hillary Clinton bliver en fremragende præsident, og jeg er stolt af at stå her sammen med hende i dag.«

Det er første gang, at de to demokrater stiller op til et fælles valgmøde.

Med sin støtteerklæring har den 74-årige senator lagt en lang og bitter primærvalgkamp mod den tidligere udenrigsminister bag sig.

Den langtrukne valgkamp har ifølge flere iagttagere skabt splittelse i Det Demokratiske Parti. Med Sanders' officielle opbakning til Clinton håber partitoppen at samle hele partiet bag hende.

»Denne valgkamp handler ikke om Hillary Clinton eller Donald Trump, og den handler heller ikke om Bernie Sanders. Den handler om de behov, det amerikanske folk har,« understreger Sanders i sin tale i New Hampshire.

»Og der er ingen tvivl om, at Hillary Clinton er bedst egnet til at møde disse behov,« siger han.

Clinton ventes senere på måneden at blive formelt nomineret som Det Demokratiske Partis kandidat ved præsidentvalget i november.

Den 74-årige senator fra Vermont har ifølge flere medier angiveligt valgt at støtte Clinton efter at have fået håndslag fra sin rival på, at hun vil arbejde hårdere for politiske ændringer på områder som uddannelse, sundhed og klima.

I sin tale i New Hampshire lægger Bernie Sanders blandt andet vægt på emner som mindsteløn. Han langer samtidig ud efter den republikanske rival, Donald Trump, som ifølge Sanders vil indføre "sulteløn".

/ritzau/