Sanders i sejrstale: Folket vil have ægte forandring

Den 74-årige præsidentkandidat ser ud til at vinde med stor margin til Hillary Clinton i New Hampshire.

Mødet med vælgerne i den amerikanske delstat New Hampshire blev et særdeles glædeligt et af slagsen for den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders.

Allerede inden alle stemmer var talt op, kunne han i en tale erklære sig som sejrherre ved primærvalget i delstaten.

- Hvad, folk her har givet udtryk for, er, at det på grund af den enorme krise, som vores land står overfor, ikke nytter med mere af den samme gamle, etablerede politik og økonomi, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Folket vil have en ægte forandring, tilføjer han med henvisning til hans modkandidat Hillary Clinton, der har været udenrigsminister i den nuværende præsident Obamas regering.

Ifølge CNN står den 74-årige senator fra Vermont til omkring 59 procent af stemmerne ved primærvalget i New Hampshire. Hillary Clinton må nøjes med 39 procent af stemmerne, efter at cirka 40 procent er talt op.

I Iowa, der som den første delstat tog hul på valgkampen, løb Clinton med en spinkel sejr over Sanders.

I sin tale natten til onsdag lykønsker Sanders sin modkandidat, Hillary Clinton, med at have ført en "energisk" valgkamp, og han siger, at han håber, de to vil fortsætte med at føre en konkret og saglig valgkamp frem mod de næste primærvalg i blandt andet South Carolina.

 

/ritzau/