Samuelsen: Tyrkiet fortsætter kurs væk fra EU-medlemskab

Tyrkiet rykker længere væk fra at blive optaget som medlem af EU, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Tyrkiet er efter gårsdagens afstemning rykket længere væk fra at blive en del af EU, mener Udenrigsminister Anders Samuelsen. ARKIVFOTO 2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Et lille flertal i Tyrkiet har søndag stemt for en forfatningsændring, der vil koncentrere politisk magt i et nyt præsidentembede.

Og med resultatet af folkeafstemningen rykker Tyrkiet længere væk fra at blive medlem af EU.

Det skriver den danske udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), på Twitter.

- Med forfatningsændringerne fortsætter Tyrkiet en kurs væk fra europæiske værdier og et muligt EU-medlemskab, skriver han i tweetet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykte søndag aften bekymring over resultatet af søndagens folkeafstemning i Tyrkiet.

- Mærkeligt at demokrati bruges til at indskrænke demokrati. Anfægter ikke flertallets ret, men er nu ret bekymret over ny tyrkisk styreform, skrev statsministeren på Twitter.

Den tyrkiske valgkommission har erklæret sejr for ja-fløjen. Da 99,45 procent af stemmerne var talt op, var der 51,37 procent jastemmer og 48,63 procent nejstemmer.

De to vigtigste oppositionspartier har varslet en klage over resultatet. De henviser blandt andet til, at en del stemmesedler ikke har været behørigt stemplet.

/ritzau/