Særlig anklager vender interessen mod Trumps svigersøn

Donald Trumps rådgiver og svigersøn, Jared Kushner, mødtes angiveligt med kinesere kort efter Trumps valgsejr, Alberto Fujimori skal for retten - igen - og Canada slukkede endegyldigt de danske curlingherrers OL-drømme. Få overblik over nattens nyheder her.

Kushner, der er gift med Donald Trumps datter Ivanka, holdt angiveligt møder med potentielle investorer - heriblandt repræsentanter fra Kina - i tiden mellem Donald Trumps valgsejr og indsættelsen som præsident. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE

Den særlige anklager Robert Mueller, der blandt andet undersøger Trump-lejrens forbindelse til Rusland, har vendt sin interesse mod præsident Donald Trumps seniorrådgiver og svigersøn, Jared Kushner.

Det skriver CNN.

Og det er en række helt nye internationale forbindelser, som den tidligere FBI-chef Mueller skal have kastet sig over.

Ifølge CNN undersøger Mueller og holdet omkring den omfattende undersøgelse møder, som Kushner har holdt med blandt andre kinesere.

Kushner, der er gift med Donald Trumps datter Ivanka, holdt angiveligt møder med potentielle investorer - heriblandt repræsentanter fra Kina - i tiden mellem Donald Trumps valgsejr og indsættelsen som præsident.

Et møde med topfigurer fra kinesiske Anbang Insurance, der ejer hotellet Waldorf Astoria i New York, fandt sted, blot en uge efter at Donald Trump vandt præsidentvalget 8. november. Det oplyser The New York Times.

Kushner skal have forsøgt at få dem til at investere i kontorbygningen 666 Fifth Avenue, der har firmaet Kushner Companies i ejerkredsen.

Derudover er det sparsomt med detaljer fra møderne. Det vides således ikke, om Kushner eksempelvis har tilbudt noget særligt til gengæld for eventuelle investeringer, oplyser CNN.

Det ligger heller ikke klart, hvad Muellers interesse i møderne bunder i.

CNN oplyser, at Muellers efterforskere endnu ikke har kontaktet Kushner Companies eller anmodet om interviews med dets administration.

Jared Kushner spillede en vigtig rolle i kontakten med udenlandske regeringer i perioden mellem Trumps valgsejr og indsættelse.

Han har tidligere indikeret, at han i den periode talte med over 50 kontakter fra mere end 15 lande.

/ritzau/

»Vi forsøgte at få ham til at blive oplistet som et vidne i sagen, men det fik vi ikke lov til. Så i denne retssag vil han ganske simpelt været oplistet som en af de anklagede,« siger Miguel Perez, Alberto Fujimoris advokat, til lokale medier. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKA GONZALES.

Frikendt ekspræsident bliver igen hevet i retten i Peru

Alberto Fujimori blev benådet i december, men nu skal han allerede igen i retten i Peru.

En peruansk domstol har beordret den tidligere præsident Alberto Fujimori til at møde i en retssag angående drabet på seks bønder i 1992.

Domstolen argumenterer for, at Fujimori ikke har immunitet, selv om han for nylig blev benådet for en anden forbrydelse.

Den nationale domstol for kriminalitet siger, at benådningen, der blev givet til Fujimori, mens han aftjente en straf på 25 års fængsel, ikke gælder i drabssagen. Fujimori er anklaget for mord sammen med 23 andre.

Anklagemyndigheden ønsker, at Fujimori bliver dømt til 25 års fængsel for drabene.

Den 79-årige ekspræsident blev benådet af den nuværende præsident i Peru, Pedro Pablo Kuczynski. Det skete 24. december sidste år.

Kuczynski sagde, at det skete af humanitære grunde, da Fujimori er meget syg.

Den tidligere præsident havde siddet i fængsel for at have givet ordre til, at civile skulle dræbes, hvis de havde sympati for eller samarbejdede med oprørsgrupper i landet.

Da Fujimori blev benådet, skabte det furore i Peru. Der opstod demonstrationer og uro i gaderne, og politikere og organisationer kritiserede præsidentens valg.

Mange mener, at Kuczynski benådede Alberto Fujimori som et led i en aftale med Kenji Fujimori, Albertos søn. Få dage før benådningen hjalp sønnen præsidenten med at vinde en afstemning om mistillid i Kongressen.

Miguel Perez, der er Fujimoris advokat, bekræfter, at den ældre Fujimori er anklaget i sagen.

»Vi forsøgte at få ham til at blive oplistet som et vidne i sagen, men det fik vi ikke lov til. Så i denne retssag vil han ganske simpelt været oplistet som en af de anklagede,« siger Perez til lokale medier.

/ritzau/AFP

Johnny Frederiksen fra det danske curlinglandshold afleverer en sten. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE.

Canadisk sejr sender endegyldigt danske OL-curlere ud

Canadas curlingherrer vandt natten til tirsdag dansk tid over Japan og slukkede dermed sidste danske håb.

Med to kampe igen er de danske curlingherrer færdige ved vinter-OL i Pyeongchang.

Det står klart, efter at Canada natten til tirsdag dansk tid besejrede Japan 8-4 og dermed kom op på fem sejre.

Japan gav op efter niende ende, da holdet var nede med fire point.

Storbritannien og Schweiz står også noteret for fem sejre hver, mens Sverige har vundet hele syv af otte kampe.

Det teoretiske håb for dansk avancement til semifinalen blev derfor endegyldigt slukket med tirsdagens resultater, da Danmark maksimalt kan ende på fire sejre, og kun fire hold går videre til kampen om medaljer.

Canadas sejr betyder imidlertid ikke, at de danske herrer kan pakke kufferten lige med det første.

Tirsdag middag spiller Danmark mod selv samme japanske hold, og onsdag går det løs mod Canada.

Allerede efter nederlaget til Storbritannien mandag var skipper Rasmus Stjerne realistisk om målet for de to sidste kampe.

»De bliver hamrende vigtige for os selv. Vi har spillet syv kampe, hvor vi aldrig har givet op. Heller ikke selv om vi var bagud. Vi skal kunne gå herfra med oprejst pande, »sagde Rasmus Stjerne.

/ritzau/