Sælinvasion skabte kaos i canadisk kystby

En strandet sæl bliver forsøgt indfanget, efter at omkring 40 sæler skabte trafikalt kaos i den canadiske kystby Roddickton-Bide Arm i Newfoundland. (Arkivfoto). Handout/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

40 tilsyneladende frygtløse sæler skabte lokal frygt og kaos, da de lagde sig midt på veje, foran boliger og indgange til virksomheder i det østlige Canada.

Sæler tilbringer ofte vintre ud for Newfoundlands kyst, men de mange rovdyr blev fanget på fastlandet, efter at en del af havet ud for kystbyen Roddickton-Bide Arm frøs til is.

Det gjorde ifølge marinbiologer de grå havdyr så desorienterede, at de søgte mod byen frem for at glide tilbage i vandet igen.

Her var både indbyggere og myndigheder måløse over invasionen af de grå gæster. Der var intet, de kunne gøre. Det er nemlig ulovligt i Canada at forstyrre havpattedyr.

Biler ramte ind i sæler, og byens borgmester, Sheila Fitzgerald, frygtede lige som mange andre i byen, at dyrene sultede.

»Det er virkelig nedslående for folk at se disse dyr lide,« sagde hun til avisen The Northern Pen.

Byrådet måtte anmode om hjælp fra den føderale afdeling for fiskeri, der hjalp de sultne dyr tilbage til deres naturlige habitat.

/ritzau/AFP