Sælger: »Jeg gav hånd med gidseltagerne«

En sælger, der var tilstede i det trykkeri, hvor gidseldramaet finder sted nordøst for Paris, fortæller til fransk radio, at han gav hånd med gidseltagerne.

Helikoptere ved en bygning i Dammartin-en-Giele, hvor en gidselsituation udspiller sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOEL SAGET

FRANKRIG: En unavngiven sælger fortæller til fransk radio, at han tidligere fredag mødte de to personer, der står bag en gidseltagning på et trykkeri i byen Dammartin-en-Goële.

»Vi gav alle hinanden hånden, og så bad min kunde mig om at forlade stedet,« siger salgsmanden ifølge BBC til fransk radio.

En bevæbnet mand, som salgsmanden antog for at være en politibetjent, sagde, at han kunne gå, fordi de ikke dræbte civile.

»Jeg synes, det var lidt mærkeligt,« siger salgsmanden ifølge BBC.

Gidseltagerne, som med stor sandsynlighed er de to brødre fra onsdagens terrorangreb i Paris, har ifølge unavngivne politikilder udtalt, at de er klar til martyrdøden, skriver BBC.

Gidseldramaet finder sted på det lille trykkeri Création Tendance Découverte (CTD), som er specialiseret i print og reklame. Trykkeriet laver bannere, skilte og udstillingsgenstande for andre virksomheder.

Det er endnu uvist, hvor mange gidsler, der er tale om, men Sky News og en række andre medier skriver, at der er tale om en enkelt kvinde. Det er dog ikke blevet bekræftet af myndighederne.