Saddam var til Whitney, Kim Jong-il mere til Elvis

Verdens diktatorer kan også lide kunst og musik. Her er en række af de værste og deres kunstvalg.

Suspicious minds? Privat var Kim Jong-il ret så vild med Elvis Presley og... Rambo. Fold sammen
Læs mere
Foto: KCNA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bashar al-Assad

Syriens blodige diktator Bashar al-Assad bestilte musik over iTunes, og derfor kan avisen Guardian fortælle, hvilke numre Assad kan lide. Han kan tilsyneladende godt lide funky partymusic. Det viser sig, at Chris Brown og Right Said Fred og New Order var højt på hans liste. Tidsskriftet New Republic nævner, at nummeret »I’m Sexy And I Know It« er en af Assads favoritter.

Saddam Hussein

Iraks blodige diktator Saddam Hussein efterlod sig et hav af paladser, hvor man kunne studere hans kunstsmag. Han fandt åbenbart behag i fantasy-kunst med en hel del blonde, nøgne skønheder og frygtelige drager. Hans kunstholdning mindede mere om en 12-årig drengs end en voksen mands. Han kunne i øvrigt godt lide Whitney Houston.

Kim Jong-il

Nordkoreas hersker sultede sine borgere til døde, men han elskede selv film og havde en samling på 20.000 DVD'er. Han holdt meget af Rambo, og han kidnappede en sydkoreansk filminstruktør, der fik ordre til at lave en ny udgave af Godzilla. Og så elskede han Elvis.

Hugo Chavez

Den kræftsyge diktator over Venezuela er helt vild med sit lands vemodige toner. I 2007 udgav hans en plade med patriotiske sange, hvor han selv sang.

Muammar Gaddafi

Den libyske leder Muammar Gaddafi var helt vild med USAs udenrigsminister Condoleezza Rice og havde en yppig, bulgarsk sygeplejerske, der sørgede for ham. Men kunstnerisk set gik han mest ind for amerikanske popmusikere i den dyre ende. Han og hans sønner indkøbte for millioner af dollars live-koncerter med Beyoncé, Mariah Carey og Lionel Richie.

Slobodan Milosevic

Den serbiske forbryder og diktator var en dyb beundrer af Disney og Frank Sinatra.

Mao Zedong

Kinas diktator er i dag mest kendt for at være den hersker, der slog flest mennesker ihjel. Hans blodtørst kunne ikke slukkes. Han og hans hustru havde et kæmpelager af Hollywood-film, hvor ikke mindst Bruce Lee var rigeligt repræsenteret. Kilder nær på Mao fortæller, at han kunne finde på at se Bruce Lee-film igen og igen.

Idi Amin

Den skrækkelige diktator fra Uganda Idi Amin elskede skotsk kultur og erklærede sig selv om skotsk konge. Han var også vild med sækkepibemusik og forsøgte at skabe en sikkerhedsgruppe med sækkepibespillende skotter.

Ferdinand Marcos

Ferdinand Marcos og hans hustru Imelda var fans af Beatles. Parret sang i øvrigt gerne duet sammen.

Adolf Hitler

Den tyske diktator havde mange kunstinteresser, men kunne ikke lide jødiske kunstnere. Han sværmede for Richard Wagner.

Kilde: The Daily Beast