Så voldsomme er ødelæggelserne i Californien

Hundredvis af hjem er gået til i flammerne, da endnu en voldsom naturbrand i det nordlige Californien i weekenden tvang tusindvis af mennesker til at flygte fra hjemmet. Branden, der har fået tilnavnet Valley Fire, er ifølge Reuters den mest ødelæggende af de mange naturbrande, der har hærget i det tørkeramte vestlige USA henover sommeren.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end 20.200 hektar land er siden lørdag blevet ødelagt af branden i området Lake County, Californien, der ligger cirka 80 kilometer fra Sacramento.

Flere amerikanske medier beretter om op imod 400 nedbrændte bygninger i området omkring byen Middletown, hvor forsat flere evakueres på grund af branden. Det er måde private hjem og offentlige bygninger, der er blevet jævnet med jorden som følge af Valley Fire.

En talsperson fra brandvæsenet i Californien fortæller ifølge Reuters, at to små lokalsamfund med hver 1.500 indbyggere led voldsomt under flammerne.

Læs også: Fire brandfolk såret i voldsomme californiske brande

»Hver gang det lykkedes brandvæsenet at slukke noget af branden, brændte ilden lige forbi dem igen,« fortalte talsmand Daniel Berlant søndag.

Ingen kom alvorligt til skade som følge af den voldsomme naturbrand, men fire brandmænd blev søndag behandlet for andengradsforbrændinger.

Samtidig med at Valley Fire hærgede, har en anden brand i det vestlige Sierra siden onsdag ødelagt mere end 130 bygninger.

Californiens guvernør, Jerry Brown, erklærede i weekenden begge områder i undtagelsestilstand, og de obligatoriske evakueringer blev udvidet, efterhånden som skiftende vinde sendte flammer og aske fra Valley Fire mod en klynge af byer i bakkerne nord for Napa Valley.

Naturbrandene kommer som følge af, at Californien befinder sig i en af de værste tørkeperioder nogensinde. I løbet af sommeren har mere end 20 brande drevet folk på flugt på flammerne.