Rygter om fund af nazitog fyldt med guld

Polske og britiske medier beretter, at et nazitog med guld er fundet i Polen, men endnu er det udokumenterede rygter.

Den britiske avis Independent og BBC News skriver, at et tog, der beskrives som et forsvundet nazitog med en guldladning, er fundet i Polen. Den lidt usandsynlige historie refereres af både polske og britiske medier. Toget forsvandt i slutningen af Anden Verdenskrig i nærheden af den tyske by Brelau, der nu hedder Wroslaw og er polsk. Ifølge Independent og BBC har der længe været lokale rygter, der hævdede, at et tog fyldt med guld og juveler forsvandt, da russiske tropper nærmede sig. Det skulle være stoppet i nærheden af borgen Ksiaz og være skjult i minegange – siger lokale rygter.

Nyhedsbureauet Reuters undersøgte sagen og spurgte Marika Tokarska, der er talskvinde for de lokale myndigheder i området, men hun nøjedes med at sige: »Området er ikke blevet undersøgt før og vi ved ikke, hvad vi kan finde.«

Historien minder om et andet tilfælde af et guldtog, som nazisterne lod køre mod vest i krigens sidste fase. Det drejede sig om et tog fra Budapest fyldt med tyvegods taget fra myrdede jøder. Toget blev stoppet af amerikanske tropper i 1945 og dets værdier aldrig leveret tilbage til evt. arvinger.

Gid man havde en billet til det tog.

Posted by Berlingske on 20. august 2015