Rygte: Osama bin Laden fundet

Rygterne svirrer omkring filmmageren Morgan Spurlocks, der efter sigende skulle have fundet og filmet Osama bin Laden.

Har Morgan Spurlock fundet Osama bin Laden, eller er det et mediestunt? Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Morgan Spurlock, der er bedst kendt for sin McDonald’s-dokumentar ”Super Size Me”, er på banen igen med en ny, kontroversiel film.

Filmen “Where in the World Is Osama bin Laden?" skulle ifølge nyhedssitet MSNBC vise Spurlocks søgen efter Osama bin Laden.

Den amerikanske regering har ledt efter bin Laden siden terrorangrebet på World Trade Center i 2001, som han stod bag, men de har som bekendt ikke haft held med at finde ham.

Spurlocks nye film, som blev vist for potentielle købere i februar på Den Internationale Filmfestival i Berlin, har sat gang i spekulationerne, om det virkelig er lykkedes Spurlock at finde frem til den eftersøgte terrorist.

Han skulle ifølge rygterne have fundet og filmet Osama bin Laden, og dermed gjort det, som den amerikanske regering ikke har formået at gøre.

Med til historien hører også, at de potentielle købere, som fik lov til at se klip fra filmen forinden, blev bedt om at underskrive en kontrakt, hvori de skrev under på ikke at videregive oplysninger om filmen.

Den hemmelige film
Der er ikke lækket meget information om filmen endnu, og selv instruktøren holder kortene tæt ind på kroppen. Når Spurlock bliver direkte spurgt, hvad han mener om rygterne, udtaler han:

- Hvorfor snakke om det, før der er noget at se, siger han til slashfilm.com.

Filmens fotograf Daniel Marricone har pustet endnu mere til gløderne ved at fortælle, at Spurlock – helt sikkert har fundet Den Hellige Gral.

Om det hele bare er et mediestunt, eller om Morgan Spurlock virkelig har fundet Osama bin Laden står hen i det uvisse.

Svaret skulle gerne komme næste år, hvor filmen har premiere på The Sundance Film Festival.