Ryanairs britiske piloter strejker to gange den næste måned

Ryanair-piloter med base i Storbritannien strejker fra 22. til 23. august og fra 2. til 4. september.

Ryanair er blevet kritiseret for ikke at forstå, hvordan man samarbejder med fagforeninger, og for at selskabet ikke har et tilstrækkeligt antal standardkontrakter. Ints Kalnins/Reuters Fold sammen
Læs mere

Piloter fra det irske luftfartsselskab Ryanair har gennem deres fagforening, British Airline Pilots Association (Balpa), onsdag varslet to strejker over for lavprisselskabet i løbet af den næste måned.

Det skriver Bloomberg.

Ryanair-piloter med base i Storbritannien planlægger at strejke fra den 22. til 23. august og igen fra den 2. til 4. september.

Tiltaget fra Balpa kommer efter en afstemning blandt fagforeningens piloter med ansættelse i Ryanair. Her stemte 80 procent for at nedlægge arbejdet.

72 procent af de stemmeberettigede medlemmer deltog i afstemningen.

Balpa kritiserer Ryanair for ikke at forstå, hvordan man samarbejder med fagforeninger. Desuden går kritikken på, at selskabet ikke har et tilstrækkeligt antal standardkontrakter.

Ryanair har ifølge Bloomberg ikke foreslået nogen løsninger i striden.

»Der er ingen piloter, der har lyst til at ødelægge folks rejseplaner. Men i øjeblikket har vi ikke noget valg, lyder det fra Balpa-chef Brian Strutton,« skriver nyhedsbureauet dpa.

Tidligere onsdag blev det meddelt, at Ryanair lukker sin afdeling i den portugisiske by Faro i 2020. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det blev oplyst af kabinepersonalets fagforening, SNPVAC. Den havde varslet strejke fra den 21. til den 25. august. Timingen vækker derfor opsigt hos fagforeningens direktør, Fernando Gandra.

»Det virker i hvert fald bemærkelsesværdigt, fordi det sker, få dage efter at vi har meddelt vores strejke, og efter at selskabet har fortalt, at antallet af passagerer er steget med ni procent i juli i forhold til sidste år.«

/ritzau/