Russiske og syriske fly dræber mindst 12 i Aleppo

Syriske og russiske bombardementer fortsætter i Aleppo. Mindst 45 er meldt dræbt på 24 timer.

A damaged site is pictured after an airstrike in the besieged rebel-held al-Qaterji neighbourhood of Aleppo, Syria October 14, 2016. REUTERS/Abdalrhman Ismail Fold sammen
Læs mere
Foto: ABDALRHMAN ISMAIL

Beirut. Russiske og syriske fly dræber mindst 12 i den oprørskontrollerede del af storbyen Aleppo, siger overvågningsgruppe til det franske nyhedsbureau, AFP.

Det Syriske Observatorie for Menneskerettigheder, Sohr, siger, at der med de seneste angreb i alt er dræbt 45 inden for det seneste døgn.

- Fem børn er blandt ofrene i bydelen Marjeh, siger gruppen, som angiver, at over en snes mennesker er blevet såret, og at redningsarbejdere fortsat leder efter overlevende under sammenstyrtede bygninger.

- Ud af de 45 dræbte civile blev 17 dræbt i Qaterj, siger lederen af Sohr, Rami Abdel Rahman.

En korrespondent for AFP i den østlige del af byen siger, at redningsmandskab med hvide hjelme mandag morgen kæmpede for at få omkring 20 mennesker ud af murbrokkerne.

Observatoriet, som indhenter oplysninger fra netværk over det meste af Syrien, siger, at de forskellige fly, der deltager i bombardementerne, bliver beskrevet detaljeret på baggrund af type, lokalitet, flyvemønstre og anvendt ammunition.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, der søndag mødtes med sine modparter fra Frankrig og Storbritannien for at drøfte Syrien, kalder bombardementerne af civile i Aleppo for forbrydelser mod menneskeheden.

Diplomatiske bestræbelser i weekenden endte uden resultater. Ifølge den amerikanske udenrigsminister vil embedsmænd genoptage dialogen mandag.

Kerry vil ikke afsløre, hvad der konkret arbejdes på. Han kaldte møder lørdag med blandt andre russiske diplomater for "brainstorming" og "meget ærlige første drøftelser".

/ritzau/AFP