Russiske aviser: UK har erklæret krig

Russiske aviser retter tirsdag hård kritik mod den britiske beslutning om at udvise fire russiske diplomater fra den russiske ambassade i London.

De førende russiske aviser kalder tirsdag Storbritanniens beslutning om at udvise fire russiske diplomater starten på en diplomatisk krig.

- Den nye britiske premierminister har erklæret krig mod Rusland - en diplomatisk krig. Det varer ikke længe, før der kommer et passende svar fra Moskva. Men hvorfor skal Storbritannien have en anden angrebsfront, når den ikke engang har afsluttet sin kamp mod de terrorister, der har erklæret jihad (hellig krig), skriver den pro Kreml avis Izvestia.

Udvisningen af de fire diplomater kommer som reaktion på, at Rusland nægter at udlevere den hovedmistænkte Andrei Lugovoj i sagen om mordet på den tidligere russiske agent Alexander Litvinenko. Det er den første udvisning af diplomater mellem de to lande i mere end et årti.

- Storbritannien og Rusland har begyndt en diplomatisk krig. Moskvas reaktion bliver efter at dømme på de russiske myndigheders kommentarer i går, endnu mere voldelige, skriver avisen Kommersant.

/ritzau/