Russisk-ukrainsk krisemøde endte uden løsning

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: Søndagens møde mellem udenrigsministrene for Rusland, Ukraine, Tyskland og Frankrig ser ikke umiddelbart ud til at have medført fremskridt i forhold til krisen i Østukraine.

Sådan lyder det fra både Rusland og Tyskland, der var vært for mødet i Berlin.

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov siger ifølge Reuters, at parterne hverken er blevet enige om en våbenhvile eller en politisk løsning på kampene mellem ukrainske sikkerhedsstyrker og prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

Til gengæld skulle alle problemer i forbindelse med russernes nødhjælpskonvoj, der i sidste uge blev sendt til Ukraine, være løst.

»Alle humanitære spørgsmål er blevet løst. Vi kan ikke rapportere om positive resultater i forhold til at nå en våbenhvile eller fremgang i den politiske proces,« forklarer Lavrov uden at uddybe nærmere.

Det vakte bekymring i både Ukraine og Vesten, da russerne i sidste uge bebudede, at en nødhjælpskonvoj bestående af 280 lastbiler havde sat kurs mod Østukraine. Det skabte frygt for, at Rusland i virkeligheden havde planer om en invasion under dække af en humanitær aktion.

BNB