Russisk toppolitiker håner USA for ny Syrien-kurs

Lederen af Ruslands udenrigspolitiske komité har intet til overs for, at Obama for første gang er gået med til at støtte de syriske oprørere militært.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Amerikanske efterretninger om, at det syriske styre har brugt kemiske våben i kampen mod oprørerne, er fabrikeret og bruges udelukkende til at retfærdiggøre en intervention i konflikten.

Det hævder den russiske toppolitiker Aleksej Pusjkov, der står i spidsen for Ruslands udenrigspolitiske komité.

»Efterretningerne er fabrikeret på samme måde som løgnene om Husseins masseødelæggelsesvåben,« skriver Aleksej Pusjkovpå Twitter med henvisning til Iraks tidligere præsident og diktator Saddam Hussein.

»Obama er på samme kurs som George Bush,« tilføjer han.

Det Hvide Hus har meddelt på baggrund af efterretningerne, at USAs præsident, Barack Obama, for første gang er gået med til at sende våben til de syriske oprørere.

Det forlyder ikke, hvordan amerikanerne har tænkt sig at støtte oprørerne militært, men i løbet af den kommende tid vil Obama drøfte situationen i Syrien med FN og stormagterne på det kommende G8-topmøde.

Det Hvide Hus konkluderer, at mellem 100 og 150 personer har mistet livet i forbindelse med de kemiske angreb, og ifølge amerikanske efterretninger har Assad-styret blandt andet benyttet nervegassen sarin, som er forbudt gennem flere konventioner.