Russisk telefonfis puffer diskoveteran af dansegulvet

Russiske fans går i forbøn for fransk musiker, der gik i rivalens lidt for snedige fælde i Moskva.

Tegning: Rasmus Meisler Fold sammen
Læs mere

Nok er det økonomiske krisetider i Rusland, men rublerne ruller stadig lystigt i showbiz. Og det var tilsyneladende penge – masser af penge – der i denne uge fik kongen af russisk flødepop til at falde sit franske forbillede i ryggen.

I Rusland er popsangeren Filip Kirkorov mest kendt for sine pangfarvede jakkesæt og sukkersøde kærlighedssange i lørdagsunderholdningen på russisk TV. Også danske TV-seere vil muligvis huske ham fra 1990ernes europæiske melodigrandprix, hvor han deltog med sin »Vuggevise til en vulkan« i 1995.

For nylig har den russiske popkonge desuden gjort sig bemærket med sin hyldest til Donald Trump. De to har angiveligt arbejdet sammen forbindelse med skønhedskonkurrencer i Moskva, hævder Kirkorov.

Noget tyder imidlertid på, at Kirkorovs held nu er sluppet op. De seneste dage er han blevet mødt med raseri fra selv sine mest trofaste fans efter et ufint bagholdsangreb på et af sine egne erklærede forbilleder, den franske diskoveteran Didier Marouani.

Marouani har længe beskyldt Kirkorov for at tyvstjæle et af hans gamle diskohits og genindspille det i en populær russisk version. I denne uge fløj Marouani så til Moskva for – troede han – at indgå et forlig med den stenrige Kirkorov.

Men sådan skulle det ikke gå.

For her lister to russiske komikere, »Leksus« og »Vovan«, berømte og berygtede for at lave telefonfis med Kremls politiske modstandere, sig ind i den spegede historie.

De to ringede til Marouani og udgav sig for at være Kirkorov. De tilbød Marouani en klækkelig sum penge for rettighederne til sangen og bad ham møde op i en bankfilial i Moskva.

Der klappede fælden.

Komikerne stod nemlig i ledtog med Kirkorov, der i mellemtiden havde varskoet russisk politi og anmeldt Marouani for pengeafpresning.

Kort efter kunne russisk TV vise billeder af den godtroende franske diskovetera, der råbende og fægtende blev slæbt ud fra banken og stoppet ind i en ventende politibil.

Den snedige plan gav dog hurtigt bagslag. Komikerne angrede kort efter i en russisk avis, og vrede diskofans oversvømmede Kirkorovs Facebook-side med sprogets værste gloser.

Didier Marouani blev løsladt samme aften med en undskyldning fra politiet. Og Kirkorov, der flere gange tidligere er blevet beskyldt for plagiat, risikerer nu selv en sigtelse for sine beskidte tricks.

Om ikke andet har den franske musiker muligvis fået inspiration til en ny version af det stjålne hit. Det bærer på russisk titlen »grusom kærlighed«.

Tegning: Rasmus Meisler Fold sammen
Læs mere