Russerne vil bygge hangarskibe

Ruslands ledelse fortsætter bestræbelserne på at få nationen tilbage i stormagtsrollen – også på den militære front. Nu vil de have flere krigsskibe.

Admiral Kuznetsov, russernes indtil nu eneste hangarskib. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rusland har i dag kun et enkelt hangarskib. Nu vil præsident Medvedev have bygget flere.

Præsident Medvedev har ifølge avisen Komsomol Pravda netop bekendtgjort, at det nu er på tide, at udbygge den russiske flåde med flere hangarskibe.

”Det er et nødvendigt skridt for at sikre vores flådes fremtid, og noget alle store nationer gør, når de udvikler en slagkraftig flåde,” lød det fra Medvedev ombord på det eneste hangarskib, ”Admiral Kuznetsov”, som russerne råder over i dag.

Her opholdt han sig i øvrigt for at overvære prøveaffyringen af et nyt missil der ifølge russiske medier tilbagelagde en strækning på 11.574 kilometer fra Barentshavet til Stillehavet og dermed slog alle tidligere rekorder. Testen var et led i den igangværende militærøvelse, Stability-2008 – hvor russerne bl.a. afprøver deres atomvåben-beredskab, og i den anledning bl.a. har sendt en tredjedel af deres strategiske bombefly i luften.

Ifølge Medvedev er det ikke penge til nybyggerierne der mangler – men nærmere værfter der har den fornødne kapacitet.

”Siden Sovjetunionens kollaps er landet blevet mindre, og vi har færre steder hvor man kan klare opgaven,” siger Medvedev til Komsomol Pravda.

Medvedev lover også russerne, at der frem til 2020 til blive bygget nye almindelige krigsskibe og nye missilbærende undervandsbåde ligesom landets strategiske raketstyrker vil få tilført nye våbensystemer.