Ruslands udenrigsminister kritiserer USA: Det er røveri ved højlys dag

Ordstrid optrappes mellem Rusland og USA om beslaglagte russiske diplomatiske ejendomme og udviste diplomater.

Russisk udenrigsminister Sergej Lavrov beskylder USA for røveri. Det sker efter amerikanerne har beslaglagt russiske diplomaters ejendomme sidste år, efter beskyldninger om russernes ulovlige indblanding i det amerikanske præsidentvalg. »Helt uacceptabelt«, kalder udenrigsministeren beslaglæggelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA's forsøg på at stille betingelser for at levere beslaglagt russisk ejendom tilbage er ifølge den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, det samme som »røveri ved højlys dag«.

Striden handler om, at USA's afgående præsident, Barack Obama, i december beordrede to russiske diplomatiske ejendomme beslaglagt. Samtidig blev 35 russiske diplomater udvist.

Det skete med beskyldninger om, at Rusland havde blandet sig i det amerikanske præsidentvalg.

Rusland siger, at meget nu afhænger af, hvad der kommer ud af et møde i Washington. Det finder sted sent mandag mellem russiske og amerikanske forhandlere.

Lavrov, som mandag besøgte Hviderusland, blev også citeret for at tale om »antirussiske følelser i USA«. Han siger, at de forhindrer et internationalt russisk-amerikansk samarbejde.

En russisk talsmand i Moskva siger, at det er »fuldstændigt uacceptabelt«, at amerikanerne stiller betingelser for at lever ejendommene tilbage.

Ifølge Izvestia har Rusland haft overvejelser om at overtage to amerikanske diplomatiske ejendomme i Moskva og Sankt Petersborg. Rusland overvejer også at udvise omkring 30 amerikanske diplomater, skriver avisen.

Amerikanske efterretningstjenester har konkluderet, at Rusland stod bag hacking i forbindelse med USA's præsidentvalg.

/ritzau/Reuters