Ruslands ambassadør i USA vender hjem efter omstridte møder

Sergej Kisljak har været Ruslands ambassadør i USA i ni år. Han er blevet meget kendt under Trumps ledelse.

Ruslands ambassadør i USA forlader sin post. Det sker som led i normal rotation, oplyser udenrigsministeriet i Moskva ifølge CNN. Scanpix/Brendan Smialowski Fold sammen
Læs mere

Ruslands ambassadør i USA forlader sin post, mens forholdet mellem de to stormagter er temmelig spændt.

Det sker som led i normal rotation, oplyser udenrigsministeriet i Moskva ifølge CNN.

Sergej Kisljak har været ambassadør i Washington i ni år.

I marts kom det via CNN frem, at ambassadøren af USA's efterretningstjeneste blev mistænkt for at være russisk spion.

Den 66-årige diplomat kom i rampelyset, da hans samtaler med tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn førte til Flynns fyring.

Møder i 2016 mellem Kisljak og den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, som på daværende tidspunkt ikke var minister, har også kostet problemer for Trump.

Sessions har sagt, at møderne intet havde med præsidenten at gøre.

Kisljak blev også et kendt ansigt i amerikanske medier efter et usædvanligt møde mellem ham, udenrigsminister Sergej Lavrov og Trump i Det Hvide Hus.

Billeder fra mødet, hvor russerne og Trump griner højlydt, blev offentliggjort af russiske statsmedier. Ingen amerikanske fotografer blev tilladt adgang til mødet.

En talskvinde i det russiske udenrigsministerium skriver, at oplysningen om Kisljaks afsked var sivet ud til journalister via Michael McCaul, som er tidligere amerikansk ambassadør i Moskva.

- Udenlandske journalister har skrevet og ringet til mig hele natten for at få Kisljaks afrejse fra Washington i juli bekræftet, siger hun ifølge nyhedsbureauet Tass.

Det er præsident Vladimir Putin, som officielt træffer beslutning om en ambassadørs udsendelse eller hjemvenden.

Der er intet usædvanligt i den aktuelle sag, siger talskvinden. Hun langer ud efter McFaul, som "skamfuldt flygtede fra Moskva".

/ritzau/