Ruslands ambassadør er dræbt efter skudangreb i Ankara

Tyrkisk politimand skød russisk ambassadør på museum, mens han råbte "Glem ikke Aleppo".

Billedet er taget umiddelbart efter skudattentatet. Fold sammen
Læs mere
Foto: YAVUZ ALATAN

Ankara. Ruslands ambassadør i Tyrkiet er blevet skudt og dræbt i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

Ambassadøren blev efter attentatet bragt hårdt såret på hospitalet. Ifølge officielle russiske oplysninger døde ambassadøren kort efter indlæggelsen.

- Den russiske ambassadør i Tyrkiet er død efter et skudangreb i Ankara, siger en officiel talsmand for Ruslands udenrigsministerium.

Tv-stationen CNN Türk oplyser, at ambassadøren blev skudt, da han talte ved åbningen af en kunstudstilling. Mindst tre andre personer blev såret.

- Ingen af de sårede er i kritisk tilstand - og en af dem er allerede udskrevet fra hospitalet, skriver Tyrkiets indenrigsministerium.

Angriberen, der skød den russiske ambassadør i Ankara, råbte ifølge øjenvidner "Hævn for Aleppo", skriver nyhedsbureauet AFP.

En videooptagelse, som blev bragt på den amerikanske tv-station CNN, viser en bevæbnet mand i jakkesæt gå rundt på kunstmuseet og råbe slagord om "Glem ikke Aleppo".

Det statsejede nyhedsbureau Anadolu i Tyrkiet skriver, at den bevæbnede mand, som skød, var politimand, som arbejdede i Ankara. Ifølge foreløbige rapporter kom en mand gennem sikkerhedskontrollen med et id-kort fra politiet og åbnede ild mod ambassadøren kort efter.

Angriberen blev dræbt af andre politifolk.

En højtstående sikkerhedskilde siger, at efterforskningen af drabet i første fase har fokus på bevægelsen omkring Fethullah Gülen, som også beskyldes for at stå bag det mislykkede militærkup i Tyrkiet i juli.

Fotos, som blev offentliggjort af avisen Hurriyet, viser mindst to mænd med jakkesæt ligge på gulvet i museet, mens en anden står med en pistol i hånden.

Angrebet skete på kunstmuseet Cagdas Sanatlar Merkezi i Cankaya-distriktet i Ankara, hvor de fleste udenlandske ambassader er beliggende - deriblandt den russiske.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, har for nylig holdt et forsoningsmøde efter en dyb krise mellem de to lande.

Krisen opstod, da Tyrkiet skød et russisk kampfly ned på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien sidste år.

/ritzau/Reuters