Rusland vil ikke gå i krig for Syrien

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov siger, at Rusland ikke vil anvende militær magt i Syrien, men advarer andre mod at angribe mål i Syrien.

Fotoet viser angiveligt, en FN-inspektør der taler med indbyggere i området udenfor den syriske hovedstad Damaskus, hvor Assads-styrker angiveligt har anvendt kemiske våben mod befolkningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Hvis USA sammen med andre lande beslutter sig for at angribe militærinstallationer i Syrien, vil der ikke komme et militært svar fra Rusland, selv om landet er præsident Bashar al-Assads stærkeste allierede, skriver Reuters.

Til gengæld advarer den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, om, at det vil være en grov overtrædelse af international lov, hvis en større eller mindre gruppe lander retter et angreb mod Syrien uden en FN-godkendelse.

»Anvendelse af magt uden samtykke fra FNs Sikkerhedsråd, er en meget stærk overtrædelse af international lov,« sagde Lavrov på en pressekonference i Moskva, hvor han kommenterede de seneste dages udsagn og spekulationer i Vesten om forberedelser til et angreb som reaktion på det formodede giftgasangreb i en forstad til Damaskus i sidste uge.

Samtidig advarede Lavrov Vesten mod at »betræde en farlig sti« og »gentage tidligere fejltagelser«, og gav desuden udtryk for, at et angreb mod Syrien vil »forværre situationen stærkt«.

Yderligere vil angreb mod militærinstallationer ikke stoppe borgerkrigen, mener Lavrov:

»Det vil være en illusion at tro, det vil stoppe krigen at ødelægge Syriens militære infrastruktur,« lød det fra Sergej Lavrov.

Men Sergej Lavrov slog også fast, at Rusland »ikke har planer om at gå i krig med nogen«, når det gælder situationen i Syrien.