Rusland vil have våbenhvile i det østlige Ukraine

Nye kampe ved separatisternes højborg Donetsk i det østlige Ukraine har kostet mindst fem personer livet, og Rusland forlanger nu en øjeblikkelig våbenhvile.

RUSLAND: Rusland vil have en øjeblikkelig våbenhvile i kampene mellem ukrainske regeringsstyrker og prorussiske separatister, der på det seneste er blusset op i det østlige Ukraine.

Det fastslår den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, ifølge Reuters forud for et møde onsdag i Berlin. Her skal udenrigsministrene fra Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig søge at genoplive de strandede fredsforhandlinger mellem Ukraine og de prorussiske oprørere.

Natten til onsdag var der intense kampe nær Donetsk, og mindst fem personer meldes ifølge det lokale styre i byen dræbt, og op mod 29 personer meldes såret. Mandag blev seks personer kvæstet, da en granat slog ned i et hospital i byen.

I weekenden forlød det, at ukrainske regeringsstyrker havde generobret kontrollen over den sønderbombede lufthavn i Donetsk.

Den ukrainske regering hævdede tirsdag, at 400 russiske regeringssoldater har overskredet den ukrainske grænse mod øst. Rusland har kategorisk afvist og efterlyst dokumentation for påstanden.

Ifølge Reuters er 4.800 personer blevet dræbt i kampene mellem ukrainske regeringsstyrker og separatister. Kampene brød ud i kølvandet på Ruslands annektering af Krimhalvøen i april.

FNs Sikkerhedsråd har også situationen i Ukraine på dagsordenen ved et møde senere onsdag.