Rusland: Vi har mobiliseret 200.000 til krigen i Ukraine

Ifølge den russiske regering har Rusland nået to tredjedele af sin delvise mobilisering på omkring to uger.

Arkivfoto: Ruslands forsvarsminister, Sergej Sjojgu fortæller, at Rusland har mobilisere yderligere 200.000 russere til krigen i Ukraine. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPUTNIK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end 200.000 russere er blevet indkaldt til den russiske hær, siden den russiske præsident, Vladimir Putin, annoncerede en delvis mobilisering af soldater til Ukraine for to uger siden.

Det siger Sergej Sjojgu, som er Ruslands forsvarsminister.

»Dags dato er mere end 200.000 personer trådt ind i hæren,« siger Sjojgu i et møde tirsdag, som bliver tv-transmitteret.

Den russiske regering har tidligere meldt ud, at det er målet, at 300.000 russere fra hærens reserve bliver mobiliseret til krigen i Ukraine.

Sjojgu oplyser på mødet, at de mobiliserede bliver trænet på 80 øvelsesarealer og seks træningscentre, inden de skal i krig i Ukraine.

Han kræver også, at kommandører i hæren og flåden hjælper med hurtigt at tilpasse rekrutterne til kamp.

Forsvarsministeren opfordrer også til, at de får ekstra træning styret af officerer med erfaring fra kamphandlinger.

Man kan ikke sende de mobiliserede russere til kampene i Ukraine uden træning og kampkoordination ifølge forsvarsministeren.

Endvidere siger Sergej Sjojgu, at hærens rekrutteringscentre ikke skal afvise frivillige uden god grund.

Mobiliseringen har medført protester i Rusland. Flere af Ruslands nabolande har også meldt om, at flere tusinde russere er kommet til deres lande i de seneste uger på flugt fra mobiliseringen.

Kasakhstan oplyser tirsdag, at mere end 200.000 russere er kommet til landet, siden Vladimir Putin annoncerede mobiliseringen 21. september.

Finland har også tidligere meldt om lange køer ved grænsen til Rusland.

Den russiske mobilisering kom i kølvandet på, at Ukraine var rykket frem i en offensiv. Den ukrainske hær genvandt hurtigt besat territorie i det østlige Ukraine og rykkede også frem i den sydlige del af landet.

/ritzau/AFP