Rusland: Vi har dræbt 120 IS-krigere på et døgn i Syrien

Rusland begyndte at udføre luftangreb i Syrien i 2015 og er blandt det syriske styres vigtigste støtter.

arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Beirut. I Syrien er omkring 120 krigere fra Islamisk Stat og 60 udenlandske lejesoldater blevet dræbt i russiske luftangreb i løbet af et døgn.

Det oplyser Ruslands forsvarsministerium.

- En af terroristernes kommandoposter og op til 80 krigere fra Islamisk Stat, heriblandt ni fra det nordlige Kaukasus, blev udslettet i området omkring al-Mayadin, udtaler ministeriet.

Al-Mayadin er blandt Islamisk Stats sidste bastioner i Syrien.

Derudover blev omkring 40 IS-krigere dræbt omkring byen Albu Kamal.

Desuden blev lejesoldater fra blandt andet Tunesien, Egypten og tidligere sovjetlande dræbt syd for Deir Ezzor.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der overvåger situationen i Syrien fra Storbritannien, oplyser, at russiske luftangreb dræbte 14 civile personer torsdag nat.

De var angiveligt i færd med at flygte over floden Eufrat. Blandt de dræbte var tre børn.

Rusland er blandt det syriske regimes vigtigste allierede. Landet blandede sig i efteråret 2015 direkte i den syriske borgerkrig. Krigen i Syrien brød ud i 2011 og har kostet hundredtusindvis af livet, mens millioner er på flugt.

De seneste to år har russiske styrker udført luftangreb og bekæmpet Islamisk Stat samt andre grupper, der er modstandere af Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Rusland er blevet kritiseret for at bombe såkaldte moderate oprørsgrupper, der er støttet af blandt andet USA. Desuden kritiseres russerne for ikke tage tilstrækkeligt hensyn til civile.