Rusland truer briterne

Den diplomatiske krise mellem Rusland og Storbritannien forøges dag for dag. Rusland advarer nu om, at udvisningen af fire diplomater vil få "alvorlige konsekvenser" for Storbritannien.

Mens den tidligere britiske regering under Tony Blair var tøvende overfor at sætte sig i respekt over for russerne, da de nægtede at udlevere den mistænkte i sagen om mordet på ex KGB-agenten Alexander Litvinenko, har Storbritanniens nye udenrigsminister, David Miliband, taget et udsædvanligt hårdt skridt mod russerne.

Med udvisningen af fire russiske diplomater har han med et optrappet krisen mellem de to lande kraftigt.

Og i går aftes kom den prompte reaktion fra det store land så fra chefen for det russiske udenrigsministerium, Mikhail Kamynin:

- Sådanne provokerende handlinger udtænkt af den britiske regering vil ikke passere uden en handling, der vil få meget alvorlige konsekvenser for russisk-britiske forhold, siger Mikhail Kamynin ifølge BBC.

Britterne står fast

Storbritanniens udenrigsminister var straks klar med et modsvar.

Vi vil på ingen måde undskylde for, at vi har udvist de fire diplomater. Indtil videre har de russiske myndigheder undladt at samarbejde med os, det må naturligvis have konsekvenser, siger Gordon Brown.

Alexander Litvinenkos enke, Marina Litvinenko, udtaler, at hun er taknemmelig over den britiske regerings skridt og, at hun er stolt over at være britisk statsborger.

Ifølge Europakonventionen om udleveringer er Rusland ikke forpligtet til at udlevere statsborgere til retsforfølgelse i et andet land.