Rusland tester langdistancemissil

Den russiske flåde fuldførte mandag en test af et langdistancemissil affyret fra en ubåd.

Rusland ryster igen med sablen. Denne gang har den russiske flåde affyret et missil fra en ubåd i Beringshavet. Fold sammen
Læs mere
Foto: DMITRY ASTAKHOV/Scanpix

Den russiske flåde fuldførte mandag en test af et langdistancemissil affyret fra en atomubåd i Beringshavet. Missilen ramte ifølge en pressemeddelelse sit mål på halvøen Kamtjatka på den russiske østkyst.

- Affyringen af missilet skete fra en undervandsposition som en øvelse for at teste den russiske flåde atomberedskab, står det i meddelelsen.

En talsmand fra flåden vil ikke komme nærmere ind på hvilken type missil, der er tale om, men det russiske nyhedsbureau Itar-Tass siger, at ubåden, som missilet blev affyret fra, normalt bærer missiler af typen Sineva. Missiler som præsident Vladimir Putin godkendte i juli måned.

De seneste år er der talrige eksempler på prøvesprængninger af bomber og affyringer af missiler i Rusland. De bliver af det internationale samfund anset som en måde for Rusland at vise, at de stadig har et stærkt militær her næsten 20 år efter Den Kolde Krigs afslutning.