Rusland: Syriske oprørere bruger kemiske våben i Aleppo

Det russiske forsvarsministerium har angiveligt beviser for, at der er brugt kemiske våben i belejret by.

Arkivbillede af solnedgang over Aleppo i Syrien fra 5. oktober 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: ABDALRHMAN ISMAIL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syriske oprørere har brugt kemiske våben i Aleppo. Det meddeler det russiske militær, der angiveligt har fundet beviser på den kemiske krigsførelse.

Beviserne er fundet i Aleppo i form af ammunition, der ikke er eksploderet og derfor er blevet undersøgt af russerne, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Eksperter fra det russiske forsvarsministerium har fundet udetoneret ammunition fra artilleri, der tilhører terrorister og indeholder giftige stoffer, skriver ministeriet.

- Efter en hurtig analyse i et mobilt laboratorium har vi fastslået, at giftstofferne i oprørernes ammunition formentlig er klorgas og hvid fosfor, lyder det videre ifølge AFP.

En mere grundig analyse vil blive lavet snarest.

Ammunitionen blev ifølge russerne fundet i den sydvestlige udkant af Aleppo. Området blev indtaget af syriske regeringstropper for få dage siden.

Tidligere har frivillige nødhjælpsarbejdere fra Syriens civilforsvar i området beskyldt de syriske regeringsstyrker for at have nedkastet tøndebomber med klorgas fra helikoptere over en forstad til storbyen Aleppo.

Det skete i september, hvorved 80 mennesker blev såret og havde problemer med at trække vejret efter angrebet.

Det syriske styre har altid afvist, at det har anvendt kemiske våben.

Både oprørere og regeringsstyrker beskylder med jævne mellemrum hinanden for at stå bag angreb mod civile og for at bruge våben som klorgas og sennepsgas.

/ritzau/