Rusland opruster militært på Krim

Der er nu 22.000 russiske styrker på Krimhalvøen, lyder det fra den ukrainske forsvarsminister.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: Der kommer fortsat flere og flere styrker med russiske mærker på uniformen til Krimhalvøen. Det siger Ukraines fungerende forsvarsminister, Igor Tenjuk, ifølge Reuters.

I alt er der nu op mod 22.000 soldater, fortæller ministeren i et interview med det russiske nyhedsbureau Interfax, og dermed overstiger tropperne langt de 12.500, som i en aftale mellem Rusland og Ukraine er blevet sat som grænse for antallet af russiske soldater på Krim i 2014.

»Desværre er de 12.500 over en meget kort periode vokset til 22.000. Dette er en grov overtrædelse af den bilaterale aftale, og det er bevis på, at Rusland ulovligt har sendt dets tropper ind på Krims territorium,« siger ministeren i interviewet ifølge Reuters.

Fredag lød antallet på 18.400, forklarer Tenjuk, men det er altså vokset med godt 3.500 på to dage.

»Vi ser en stigning i antallet af russiske soldater på Krim. Og de ukrainske væbnede styrker må derfor træffe de nødvendige foranstaltninger ved den sydlige grænse,« siger han.

Interviewet kommer på dagen, hvor Krimhalvøens borgere er gået til stemmeurnerne for at beslutte, om området skal være en del af Rusland eller forblive ukrainsk. Mens europæiske ledere, den amerikanske præsident og Ukraines fungerende regering afviser folkeafstemningen som illegitim og i strid med den ukrainske forfatning, anser Rusland den for fuldt lovlig.