Rusland og USA planlægger møde om krigen i Syrien

USA har endnu ikke bekræftet, at det møder op til drøftelser med Rusland og FN om Syrien efter kemisk angreb.

Rusland og USA har planlagt et møde om den fortsatte strategi i Syrien, i kølvandet på et gasangreb med det, at Geneve-konventionen, forbudte kemikalie saringas. USA har dog endnu ikke endeligt meldt ud, om de deltager i mødet - det sker efter en særdeles voldsom nedkøling i forholdet mellem præsident Donald Trump og præsident Vladimir Putin. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski + EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Diplomater fra Rusland, USA og FN planlægger at mødes i den schweiziske by Genève i næste uge for at drøfte den syriske krise.

Det oplyser den russiske viceudenrigsminister, Mikhail Bogdanov.

Rusland afventer stadig at få bekræftet fra USA, at mødet vil finde sted, siger han.

USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, havde i sidste uge sit første møde med den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov. Mødet fandt sted i Moskva.

Det var et møde med mange spændinger. De var forårsaget af et angreb med kemiske våben mod den oprørskontrollerede by Khan Sheikhoun i det nordvestlige Syrien. Snesevis af mennesker mistede livet.

USA og de vestlige lande anklagede den syriske regeringshær for at have bombet byen med kemiske våben.

Rusland er allieret med Syrien og støtter med fly den syriske hær i krigen. Regeringen i Moskva hævder, at de kemiske våben tilhørte oprørerne.

USA reagerede på angrebet med de kemiske våben ved at angribe den syriske hærs flybase nær byen Homs med 59 Tomahawk-raketter.

Rusland har i FN's Sikkerhedsråd nedlagt veto mod en resolution, som pålægger, at der skal iværksættes en international undersøgelse af angrebet.

/ritzau/Reuters