Rusland lukker observatører ude fra militære anlæg

Udenlandske observatører har ikke længere tilladelse til inspicere Ruslands militæranlæg, oplyser det russiske forsvarsministerium.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Det vil fremover ikke være tilladt for observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) at foretage inspektioner på russiske militæranlæg, oplyser det russiske forsvarsministerium. Det skriver det russiske nyhedsbureau Interfax ifølge Reuters.

OSCE har en planlagt mission på de russiske militæranlæg om nogle dage, men derudover er det slut, siger Sergej Rysjkov fra det russiske forsvarsministerium.

»Dette vil være den sidste inspektion på den russiske føderations territorium i 2014 under Wien-traktaten, fordi alle kvoter for inspektioner af OSCE-staterne op vores område er opbrugt.

Ifølge Rysjkov vil ukrainske observatører fremover foretage de sidste inspektioner.

7. marts blokerede bevæbnede mænd for 47 observatører fra OSCEs adgang til Krim, fordi de efter russernes opfattelse ikke havde en »officiel invitation«.

OSCE har omkring 60 ubevæbnede observatører på den mission, det forsvarsministerium henviser til - heriblandt to danske officerer. Organisationen beskæftiger sig med konfliktforebyggelse, krisestyring og genopbygning.