Rusland krænker finsk luftrum

Russisk regeringsfly fløj fire kilometer ind i finsk luftrum og udgav sig for at være passagerfly fra Aeroflot.

Antonov-72. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKHAIL UTKIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Russiske fly bevæger sig i stigende omfang tæt på eller ligefrem ind i de vestlige naboer og genboers luftrum.

Seneste eksempel blev torsdag offentliggjort i finske medier. Her fremgår det, at tre russiske regeringsfly i august krænkede finsk luftrum og at piloterne i et af tilfældene løj om flyets rigtige identitet og påstod, at det var fra luftfartsselskabet Aeroflot.

De finske grænsemyndigheders efterforskning har imidlertid vist, at det var et fly, der tilhører den russiske regering, oplyser chefen for den finske grænseovervågning i Den Finske Bugt, Ismo Siikaluoma, ifølge den svenske avis Expressen.

Flyet, der forsøgte at udgive sig for et passagerfly fra Aeroflot, var af typen Antonov-72.

Skønt flyet ikke havde tilladelse til at opholde sig i finsk luftrum, fortsatte det fire kilometer ind på finsk territorium øst for Helsinki. Først da et finsk kampfly gik på vingerne, forlod det russiske fly finsk luftrum.

Chefen for grænseovervågningen konstaterer ifølge Expressen tørt, at efterforskningen er afsluttet, fordi der »ikke vil være muligt at forhøre de russiske piloter«.

To andre russiske fly mistænkes ifølge den finske avis Hufvudstadbladet for også at have krænket luftrummet i august. De episoder er der ikke oplysninger om i øjeblikket.