Rusland kalder rapporter om oprustning nær Ukraine for falske

USAs forsvarsministerium følger udviklingen nøje på baggrund af rapporter om ny russisk militær optrapning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rusland afviser tirsdag rapporter om russisk militær oprustning nær Ukraines grænse.

Rapporterne kaldes i Moskva »fake news af lav kvalitet«.

Også Ukraine har afvist rapporterne om, at Ruslands igen koncentrerer militære styrker og våben nær dets grænse. Det skriver AFP.

I USA rapporterede mediet Politico mandag, at satellitfotos havde bekræftet, at Rusland igen mobiliserer soldater og militært udstyr nær Ukraine.

I foråret holdt det russiske militær omfattende militære øvelser i et stort grænseområde nær Ukraine.

I Moskva afvises rapporterne meget bestemt. Men en russisk talsmand siger også, at det er op til Rusland, hvor det vil flytte sine styrker rundt på eget territorium.

I USA meddelte forsvarsministeriet Pentagon mandag, at det nøje følger udviklingen på baggrund af rapporter om en ny russisk optrapning ved den ukrainske grænse.

Avisen The Washington Post skrev, at embedsmænd i Pentagon er bekymret over manøvrer, som russiske militære enheder foretager sig uden nogen forklaring.

En række videooptagelser på sociale medier har vist militære tog og lastbilkonvojer, der flytter kampvogne og missiler til det sydvestlige Rusland nær Ukraine.

Ruslands flåde i Sortehavet gennemførte imidlertid skydeøvelser tirsdag, og Moskva harcelerede over, at to amerikanske krigsskibe var i området.

Præsident Vladimir Putin sagde mandag, at det russiske militær havde observeret den amerikanske flådes kommandoskib »Mount Whitney« i området.

Russerne klagede over NATO-aktiviteter nær den russiske grænse.

Moskva har tidligere advaret vestlige lande mod at sende krigsskibe nær Krimhalvøens kyster.

Rusland annekterede Krim fra Ukraine i 2014 og anser halvøen for at være en del af Ruslands territorium. Men Krim er internationalt anerkendt som værende en del af Ukraine.

/ritzau/Reuters