Rusland kalder Natos bekymring om krigsskibe absurd

Russisk embedsmand: Nato har ingen grund til at frygte, russiske krigsskibe vil bidrage til angreb på Aleppo.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Moskva. Ruslands udenrigsministerium siger torsdag, at det er "absurd", at Nato frygter, at russiske krigsskibe i Middelhavet vil spille en rolle i bombardementerne af Aleppo, skriver nyhedsbureauet Ria ifølge Reuters.

- Nato har ingen grund til at nære bekymringer for gruppen af krigsskibe, og Ruslands luftvåben har ikke fløjet nogle bombetogter i Aleppo i ni dage, hedder det.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, gav i denne uge udtryk for bekymring for, at skibene skulle anvendes som platform for angreb på civile i Syriens næststørste by.

- Kampgruppen kan blive brugt til at øge Ruslands evne til at deltage i kamphandlinger over Syrien og til at udføre endnu flere luftangreb på Aleppo, sagde Stoltenberg tirsdag.

Den russiske flådestyrke anføres af hangarskibet Admiral Kusnetsov og den atomdrevne slagkrydser Peter den store. Hangarskibet er den russiske flådes flagskib og har både kampfly og helikoptere om bord.

Andrej Kelin, en højtstående embedsmand i det russiske udenrigsministerium, siger, at udtalelsen fra Stoltenberg er skadelig for relationerne mellem Nato og Rusland.

- Det er bekymringer, som ikke er baseret på noget reelt, da vore fly ikke har været i nærheden af Aleppo i ni dage. Vores kampgruppe er i Middelhavet. Vores flådeenheder har altid haft en tilstedeværelse der.

- Hvorfor fremsætte sådanne usande beskyldninger snare end at komme med politiske anbefalinger, siger han.

EU-landene, hvoraf 22 også er medlemmer af Nato, fordømte på et topmøde i sidste uge kraftigt de russiske og syriske bombeangreb, der har ramt både hospitaler og skoler.

Tidligere på ugen sagde EU's udenrigsministre i en fælles erklæring, at der kan være tale om krigsforbrydelser.

/ritzau/Reuters