Rusland holder manøvre på Krim i spændt situation

Præsident Vladimir Putin ankom til halvøen, efter at russiske styrker havde indledt militære øvelser.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, ankom fredag til det annekterede Krim, hvor han har beskyldt Ukraine for at forsøge at iværksætte en væbnet opstand. Scanpix/Aleksey Filippov Fold sammen
Læs mere

Ruslands præsident, Vladimir Putin, ankom fredag til det annekterede Krim, hvor han har beskyldt Ukraine for at forsøge at iværksætte en væbnet opstand.

Den russiske leder ankom til halvøen, kort efter at russiske styrker havde indledt militære øvelser.

- Ukraine forsøgte at destabilisere Krim, fordi det ikke var parat til implementere en fredsaftale i det østlige Ukraine, sagde Putin på Krim fredag.

De russiske flådemanøvrer fredag i flådebyen Novorossiisk blev overværet af forsvarsminister Sergei Sjoigu. Forsvarsministeriet siger, at der deltog specialiserede logistiske styrker, som øvede hurtig flytning af soldater, panservåben og teknisk udstyr.

Flådefartøjer fra den russiske Sortehavsflåde deltog også - blandt andet en ubåd, minestrygere og landgangsfartøjer samt et ikke nærmere angivet antal krydsere.

Den russiske sikkerhedstjeneste FSB fremsatte tidligere på måneden beskyldninger om, at ukrainske agenter stod bag to angreb på Krim, hvor to russere blev dræbt.

Styret i Kijev afviser beskyldningerne.

Ruslands vigtigste militære manøvre i år - Kaukasus 2016 - skal ifølge planen finde sted næste måned. Den omfatter også Krim og Ruslands Sortehavsflåde.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, har givet ordre til, at landets hær skal være kampklar ved Krim-halvøen.

Porosjenko sagde torsdag, at han anser det for sandsynligt, at konflikten mellem Rusland og Ukraine vil eskalere.

Præsidenten sagde, at han ikke kan udelukke en "total russisk invasion på alle fronter."

/ritzau/Reuters