Rusland går til kamp mod coronavirus: Vil udvise smittede udlændinge

Mens coronavirussen fortsat spreder sig ud over Kinas grænser, er Rusland klar til at tage hårde metoder i brug for at mindske smittefaren.

 
Overblik over coronavirussen. Jeppe Kofod har holdt pressemøde i Udenrigsministeriet vedrørende danskere i Kina. Fold sammen
Læs mere

Den nyudpegede russiske premierminister, Mikhail Mishustin, har lagt en plan for landets bekæmpelse af den smittefarlige coronavirus.

Hvis nogen bliver smittet i Rusland, og de ikke er statsborgere, kan de blive smidt ud. Det skriver Bloomberg News.

»Planen vil tillade os at udvise udlændinge, som er blevet diagnosticeret med denne sygdom, og vi vil samtidig introducere særlige restriktioner, såsom isolation og karantæne,« har den russiske premierminister forklaret til de russiske nyhedsbureauer TASS og Interfax.

Det kan være dårligt nyt for de to personer, der er blevet smittet med coronavirussen i Rusland. De er nemlig begge kinesere og lige nu indlagt på et hospital i Sibirien.

Men der kan komme flere smittede til Rusland i de kommende dage. Det er i hvert fald planen, at russiske statsborgere skal evakueres fra den virusramte Hubei-provins i løbet af mandag. Der opholder sig omtrent 600 russere i området, skriver CNBC News.

Rusland har allerede lukket grænsen til Kina i sidste uge og nægter midlertidigt at udstede visum til kinesiske statsborgere, der vil besøge landet.

Mandag annoncerede den russiske premierminister også, at han udskyder et økonomisk topmøde, der skulle finde sted i den russiske by Sochi ved Sortehavet senere på måneden.

I Kina fortsætter coronavirussen med at spredes. Hen over weekenden er det officielle antal af smittede patienter steget til 17.205, og 362 personer er døde.

Ti danskere er blevet evakueret fra millionbyen Wuhan, som er helt lukket ned, efter at den blev udnævnt som coronavirussens epicenter. En af dem er indlagt med sygdomssymptomer i Belgien, og yderligere to er placeret i hjemmekarantæne de næste 14 dage.

Virussen har spredt sig over 20 lande, heriblandt europæiske lande som Tyskland, Frankrig, Finland og Sverige.

I sidste uge vedtog USA et nyt tiltag, der nægter de fleste udlændinge adgang til landet, hvis de for nylig har rejst i Kina, skrev The New York Times.

Tiltaget er blevet kaldt for en overreaktion af det kinesiske udenrigsministerium.

»Det eneste, sådan et tiltag gør, er at skabe og sprede mere frygt, hvilket er et dårligt eksempel at sætte,« siger en talsperson for ministeriet, Hua Chunying, til Reuters mandag.