Rusland frygter nyt nordisk Nato-samarbejde

Det russiske udenrigsministerium udtaler søndag, at det er af »særlig bekymring«, at Finland og Sverige lægger op til et tættere samarbejde med Nato. Det skriver Reuters. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAXIM SHIPENKOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det russiske udenrigsministerium udtaler søndag, at det er af »særlig bekymring«, at Finland og Sverige lægger op til et tættere samarbejde med Nato. Det skriver Reuters.

Russernes reaktion kommer efter en fælles erklæring i avisen Aftenposten fra forsvarsministrene fra både Sverige, Finland, Norge, Island og Danmark, hvor Nicolai Wammen (S) og kollegerne skriver, at Nordeuropa må forberede sig på en eventuel krise som følge af det anstrengte forhold til Rusland.

Hverken Sverige eller Finland, der deler grænse med Rusland, er medlemmer af Nato, men begge nordiske lande har et øget samarbejde med den transatlantiske alliance.

I slutningen af marts advarede den russiske ambassadør i Danmark, Mikhail Vanin, i et debatindlæg i Jyllands-Posten om, at Danmark vil blive mål for et muligt russisk atomangreb, hvis Danmark tilslutter sig Natos missilforsvar. Advarslen vakte vrede blandt mange politikere - blandt andre udenrigsminister Martin Lidegaard (R), der kaldte udmeldingen uacceptabel.

BNB