Rusland forbereder kampfly nær Krim

Russiske jagerfly er i forhøjet beredskab, men fra Ukraine lyder der trusler om, at enhver form for russisk indblanding på Krim-halvøen ses som en aggression mod landet.

ARKIVFOTO. Russiske jagerfly. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Kampfly på den russiske vestkyst er blevet sat i kampberedskab, citerer det uafhængige, russiske nyhedsbureau Interfax forsvarsministeriet i Rusland for at sige.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Konstante luftpatruljer bliver gennemført af vores jagerfly i grænseregionen,« siger ministeriet i en udtalelse ifølge Interfax.

»Fra dette øjeblik har de modtaget en besked om at være i højt beredskab, og luftvåbnet i den vestlige militære region er taget af sted til luftbaser,« lyder det.

Ukraine har meldt ud, at enhver form for indblanding fra det russiske militær på Krim-halvøen uden for sortehavsflådens base i Sevastopol betragtes som en aggression.

Advarslen til Rusland kom fra den fungerende præsident, Aleksandr Turtjinov, i det nationale parlament i kølvandet på, at en gruppe bevæbnede mænd torsdag morgen har besat den regionale regeringsbygningen og parlamentet på Krim. Her er etniske russere en majoritet, og stærke kræfter kæmper for løsrivelse.

Ifølge det Krims indenrigsministerium er 35 personer blevet såret og to dræbt under urolighederne på Krim.

Zoom ud og få overblikket over, hvor urolighederne foregår: