Rusland efterforsker Apple for misbrug af magt

Rusland efterforsker Apple, efter mistanke om at techgiganten udnytter sin dominerende rolle på app-markedet.

Apples direktør, Tim Cook, taler ved Apples årlige Worldwide Developers konference in San Jose, Californien 3. juni 2019. Mason Trinca/Reuters Fold sammen
Læs mere

Ruslands konkurrencetilsyn har indledt en efterforskning af Apple.

Det sker på baggrund af en klage fra det russiske cybersikkerhedsselskabet Kaspersky Lab, som mistænker Apple for at misbruge selskabets dominans på app-markedet.

Mistanken om det mulige magtmisbrug kommer, efter at Apple har undladt at opdatere Kapersky Labs app Safe Kids. Det medfører betydelige tab af funktioner i app'en.

Samtidig har Apple lanceret sin egen app, Screen Time, der har samme funktioner som Kaspersky Labs app.

Det russiske konkurrencetilsyn FAS undersøger nu, om Apple udnytter deres dominerende rolle på app-markedet og er med til at skabe ulige konkurrencevilkår. Det skriver Reuters.

Sagen er ikke den første af sin slags for Apple i år.

I foråret meldte den svenske musikstreamingstjeneste Spotify Apple til EU's konkurrencemyndigheder.

Spotify mente, at techgigantens App Store er med til at begrænse valgfriheden, så iPhone på uretfærdig vis begrænser konkurrenternes adgang til selskabets streamingtjeneste.

App Store er en virtuel butik, der er udviklet af Apple til distribution af applikationer til blandt andet iPhone.

»I de seneste år har Apple indført regler, som App Store med overlæg har sørget for begrænser valgfriheden, og som hæmmer innovation på bekostning af brugernes oplevelse,« skrev Spotify dengang i en presseerklæring.

Spotify-chefen Daniel Ek skrev dengang ifølge det norske nyhedsbureau, NTB, i et blogindlæg i det svenske magasin Digital, at Apple har blokeret Spotifys opdateringer i flere tilfælde og lukket selskabets app ude fra flere platforme - blandt andet Siri, Homepod og Apple Watch.

/ritzau/