Rusland bomber IS i Syrien med langtrækkende bombefly

Lederen af Ruslands generalstab siger, at Rusland formentligt vil reducere militær styrke i Syrien.

Ruslands forsvarsministerium meddeler torsdag, at langtrækkende bombefly har udført luftangreb mod Islamisk Stat. Scanpix/Stringer/arkiv Fold sammen
Læs mere

Ruslands forsvarsministerium meddeler torsdag, at langtrækkende bombefly har udført luftangreb mod Islamisk Stat i Syriens Deir al-Zor provins.

»Det russiske luftvåben fortsætter med at støtte de syriske regeringsstyrker, som er i gang med en offensiv mod Islamisk Stats stillinger i den østlige del af landet,« hedder det i en erklæring fra ministeriet.

»De russiske Tu-22M3 bombefly lettede fra en luftbase i Rusland og tilbagelagde over 2000 kilometer for at gennemføre angrebene mod Islamisk Stat nær bebyggelsen Al-Katia,« hedder det med tilføjelsen:

»Samtidig lettede Su-24 bombefly fra luftbasen i Khmeimim og angreb forskellige spredte mål. «

Den syriske hær genvandt tidligere på måneden kontrollen over byen Deir al-Zor, som ligger i den krigshærgede provins af samme navn. Det var den sidste større by i Syrien, som den ekstremistiske gruppe havde kontrol med.

Selve provinsen blev indtaget af Islamisk Stat i 2014, hvor gruppen ekspanderede dens selvudråbte kalifat, der strakte sig over store områder i Syrien og Irak.

I provinsen Deir al-Zor sidder gruppen på cirka en fjerdedel af territoriet, skrev AFP i sidste uge.

Islamisk Stat presses af både den syriske hær med Rusland i ryggen og en amerikanskstøttet milits ved navn Syriens Demokratiske Styrker. Militsen består af kurdiske YPG-soldater og arabiske syrere.

Lederen af Ruslands generalstab, Valerij Gerasimov, siger torsdag, at Rusland formentligt vil reducere landets militære styrke i Syrien inden for kort tid.

/ritzau/Reuters