Rusland bomber IS i Syrien med langtrækkende bombefly

Lederen af Ruslands generalstab siger, at Rusland formentligt vil reducere militær styrke i Syrien.

Ruslands forsvarsministerium meddeler torsdag, at langtrækkende bombefly har udført luftangreb mod Islamisk Stat. Scanpix/Stringer/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ruslands forsvarsministerium meddeler torsdag, at langtrækkende bombefly har udført luftangreb mod Islamisk Stat i Syriens Deir al-Zor provins.

»Det russiske luftvåben fortsætter med at støtte de syriske regeringsstyrker, som er i gang med en offensiv mod Islamisk Stats stillinger i den østlige del af landet,« hedder det i en erklæring fra ministeriet.

»De russiske Tu-22M3 bombefly lettede fra en luftbase i Rusland og tilbagelagde over 2000 kilometer for at gennemføre angrebene mod Islamisk Stat nær bebyggelsen Al-Katia,« hedder det med tilføjelsen:

»Samtidig lettede Su-24 bombefly fra luftbasen i Khmeimim og angreb forskellige spredte mål. «

Den syriske hær genvandt tidligere på måneden kontrollen over byen Deir al-Zor, som ligger i den krigshærgede provins af samme navn. Det var den sidste større by i Syrien, som den ekstremistiske gruppe havde kontrol med.

Selve provinsen blev indtaget af Islamisk Stat i 2014, hvor gruppen ekspanderede dens selvudråbte kalifat, der strakte sig over store områder i Syrien og Irak.

I provinsen Deir al-Zor sidder gruppen på cirka en fjerdedel af territoriet, skrev AFP i sidste uge.

Islamisk Stat presses af både den syriske hær med Rusland i ryggen og en amerikanskstøttet milits ved navn Syriens Demokratiske Styrker. Militsen består af kurdiske YPG-soldater og arabiske syrere.

Lederen af Ruslands generalstab, Valerij Gerasimov, siger torsdag, at Rusland formentligt vil reducere landets militære styrke i Syrien inden for kort tid.

/ritzau/Reuters