Rusland benægter at have kompromitterende oplysninger om Donald Trump

Ifølge en ubekræftet efterretningsrapport har Rusland samlet kompromitterende seksuelt materiale om Donald Trump, som kunne bruges til afpresning. Kreml afviser dog den påstand.

Ifølge en ubekræftet efterretningsrapport, som florerer i den amerikanske presse, ligger den russiske efterretningstjeneste inde med kompromitterende oplysninger om Donald Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM WATSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oplysninger af seksuel og økomonisk følsom karakter.

Det er eftersigende, hvad den russiske efterretningstjeneste har på USAs kommende præsident, Donald Trump. Ifølge amerikanske medier er Donald Trump blevet briefet om det kompromitterende materiale i en efterretningsrapport, der er blevet lækket til medierne.

Men det er ikke sandt, lyder det nu fra den russiske regering.

»Kreml har ikke kompromitterende oplysninger om Trump,« siger præsident Vladimir Putins talsmand, Dmitrij Peskov.

Han kalder påstandene i efterretningsrapporten »totalt falske« og et åbenlyst forsøg på at skade forbindelserne mellem Rusland og USA.

En af den russiske regerings »klemmer« på Donald Trump er angiveligt materiale, som viser, at han har haft heftig sex med prostituterede på hotellet Ritz Carlton i Moskva. Materialet skulle kunne bruges som afpresning.

De lækkede dokumenter, som florerer i den amerikanske presse, indeholder også alvorlige anklager om, at der skulle være foregået en udveksling af informationer mellem Trumps kampagnemedarbejdere og folk fra den russiske regering under valgkampen sidste år.

I efterretningsrapporten står der, at den russiske regering længe har arbejdet for, at Donald Trump skulle komme til magten i USA.

Der er endnu ingen beviser for rapportens ægthed. Ifølge amerikanske medier er det en pensioneret britisk spion, der har fået dokumenterne og givet dem videre blandt andet til den republikanske politiker, John McCain.

Donald Trump selv har også reageret på påstandene. Ligesom Kreml siger han, at det lækkede materiale er pure opspind.

»Falske nyheder - en total politisk heksejagt,« skriver Donald Trump på Twitter.