Rusland bekræfter luftangreb mod IS i Syrien

Våbenlagre og kommunikationslinjer var mål for russiske luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien.

Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det russiske forsvarsministerium bekræfter, at Rusland onsdag har gennemført luftangreb mod Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Målene har været våbenlagre, brændstofdepoter og kommunikationsforbindelser, oplyser det russiske ministerium ifølge Reuters til russiske medier.

Bombardementerne skete ifølge en anonym amerikansk regeringskilde en time efter, at USA var blevet orienteret. Beskeden, som en russisk diplomat ifølge Reuters overleverede til den amerikanske ambassade i Bagdad i Irak forud for angrebet, var, at amerikanerne skulle holde sig ude af syrisk luftrum, mens angrebet stod på. De amerikanskledede bombetogter fortsatte dog angiveligt ufortrødent.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde på et regeringsmøde onsdag ifølge Reuters, at han nu regner med, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, vil vise fleksibilitet og være klar til et kompromis omkring landets fremtid.

Putin sagde også, at de russiske bombardementer er »forebyggende« for at forhindre »terrorister« i at nå til Europa.

Det russiske angreb kom få timer efter, at det russiske parlament havde givet Putin grønt lys til at indlede militære operationer i Syrien.

Putins stabschef slog dog i den forbindelse fast, at operationerne fra russisk side vil begrænse sig til at yde luftstøtte til syriske regeringstropper i kampen mod Islamisk Stat.

Rusland har den seneste tid sendt betydelige mængder militært isenkram til Syrien.

Mandag mødtes Putin med USAs præsident, Barack Obama, og her sagde Putin, at Rusland overvejede at bombe Islamisk Stat i Syrien.

USA har hidtil set det træk som en styrkelse af Syriens præsident, og den vej ønsker man ikke at gå.