Rusland annoncerer 48 timers våbenhvile i syrisk krigsby

En våbenhvile er natten til torsdag trådt i kraft i den syriske storby Aleppo, lyder det fra russisk side.

I Aleppo i Syrien har bombardementer medført omfattende ødelæggelser. Nu træder en 48 timers våbenhvile i kraft, lyder det fra Rusland. Arkivfoto Reuters/Abdalrhman Ismail Fold sammen
Læs mere

Aleppo. Ruslands forsvarsministerium meddeler sent onsdag, at der bliver indført 48 timers våbenhvile i den syriske by Aleppo.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og russiske Tass.

Våbenhvilen er trådt i kraft ved midnat mellem onsdag og torsdag lokal tid.

- På Ruslands initiativ bliver et "stilhedsregime" indført i Aleppo i 48 timer fra klokken 00.01 16. juni. Målet er at nedbringe omfanget af væbnet vold og at stabilisere situationen, skriver ministeriet i en meddelelse ifølge AFP.

Det fremgår ikke af udtalelsen, hvem Rusland har forhandlet våbenhvilen på plads med.

En talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium bekræfter over for nyhedsbureauet dpa, at en våbenhvile vil gælde for Aleppo de kommende to døgn.

- Lad mig endnu en gang slå fast, at indstillingen af fjendtligheder ikke er afgrænset af geografi eller tidsrum. Vi vil holde nøje øje med udviklingen og se, om det medvirker til at dæmpe volden og åbne op for humanitær hjælp til syrere i en desperat situation, skriver talskvinde Julia Mason i en mail til dpa.

I maj indgik Rusland og USA en lignende aftale om en våbenstilstand og "et stilhedens regime" i Aleppo.

Den syriske storby har været udsat for heftige bombardementer, og flere hundrede civile og oprørere er blevet dræbt. Blandt andet er et hospital i byen blevet bombet.

Før krigen i Syrien brød ud for fem år siden, var Aleppo et finansielt og industrielt centrum i landet.

Udmeldingen om våbenhvilen kommer, få timer efter at USA's udenrigsminister, John Kerry, har opfordret til en "oprigtig indstilling af fjendtligheder" i Syrien.

Opfordringen kom efter et møde med den norske statsminister, Erna Solberg.

Her sendte den amerikanske minister en besked til Rusland og andre involverede i krigen om at beslutte sig for, hvorvidt de tager en FN-godkendt våbenhvile alvorligt. Den omfatter hele Syrien.

Rusland er en nøgleallieret for den syriske præsident, Bashar al-Assad.

/ritzau/