Rusland anholder seks terrormistænkte efter metroangreb

Seks er mistænkt for terrorstøtte. Der er dog ikke bevis for en forbindelse til metrobombe i Sankt Petersborg.

Russisk politi tjekker tasker udenfor en metrostation i Moskva. I Ruslands større byer er sikkerheden skærpet efter mandagens angreb, hvor 14 mistede livet ved et formodet selvmordsbombeangreb i metroen i Sankt Petersborg. Scanpix/Natalia Kolesnikova Fold sammen
Læs mere

Seks mennesker er anholdt i Sankt Petersborg på mistanke om, at de har rekrutteret medlemmer til terrorgrupper.

Det oplyser russiske efterforskere.

Der er ikke noget bevis for, at de seks anholdte har noget at gøre med mandagens bombe i et metrotog i Sankt Petersborg.

14 mennesker blev dræbt og 50 såret ved angrebet.

De russiske myndigheder har identificeret den hovedmistænkte bag bomben mod metroen i Sankt Petersborg som Akbarsjon Jalilov.

Han blev selv dræbt i eksplosionen, og russiske efterforskere mener, at der var tale om en selvmordsbombe.

Jalilov blev født i 1995 i Kirgistan, et centralasiatisk land med en overvejende muslimsk befolkning.

De seks anholdte er også af centralasiatisk oprindelse, men russiske myndigheder oplyser ikke, præcis hvor de kommer fra.

Ifølge efterforskerne har de siden november 2015 været involveret i at rekruttere andre til militante grupper som Islamisk Stat og Nusra Fronten.

I en udtalelse fra den russiske efterforskningsenhed hedder det, at der er fundet yderliggående, islamistisk litteratur i de seks anholdtes hjem.

Efter mandagens bombeangreb mod metroen i Sankt Petersborg har russiske myndigheder skærpet sikkerheden i landets større byer.

Politi med bombehunde vogter ved de fleste metrostationer, og mange steder får passagerer gennemsøgt deres tasker, inden de får lov at komme med toget.

/ritzau/Reuters