Rusland afviser FN-resolution: Ville ikke fordømme Assad efter kemisk angreb

Njet. Den russiske regering støtter ikke en FN-resolution, der fordømmer angreb i Syrien med kemiske våben.

FN''s Sikkerhedsråd drøfter tirsdagens angreb i Idlib i Syrien, hvor præsident Bashar al-Assads regime beskyldes for at have brugt kemiske våben. Regimet afviser. På biledet sidder USA''s FN-ambassadør, Nikki Haley. Fold sammen
Læs mere

Rusland afviser en FN-resolution om angrebet med kemiske våben i Syrien.

Det sagde en talskvinde for det russiske udenrigsministerium kort før, at FN's Sikkerhedsråd klokken 16. dansk tid indledte et møde for at drøfte angrebet.

»Uheldigvis har USA, Frankrig og Storbritannien endnu engang plantet - man kan ikke sige det anderledes - et udkast til en FN-resolution, der er totalt baseret på falske informationer, og som har en fuldstændig anti-syrisk karakter,« sagde talskvinden Maria Sakharova.

Resolutionen vil øge spændingerne inden for Syrien og i hele regionen, tilføjede hun ifølge det russiske nyhedsbureau RIA Novosti.

Regeringerne i USA, Storbritannien og Frankrig har udarbejdet et udkast til en erklæring, der fordømmer angrebet tirsdag og kræver en efterforskning af, hvad der skete i byen Idlib.

Læger i byen siger, at mindst 72 mennesker blev dræbt ved angrebet tirsdag.

Ofrene bærer præg af at være ramt af kemiske våben, måske sarin.

Syriens militær er blevet beskyldt for at stå bag et luftangreb med kemiske våben, men Rusland, der er allieret med Syrien, afviser.

»Jo, der var et luftangreb, men syrerne ramte et af oprørernes lagre, hvori der var kemiske våben,« lyder forklaringen fra Moskva.

Rusland er fast medlem af FN's Sikkerhedsråd og har derfor vetoret. Det betyder, at Rusland kan blokere for erklæringen fra USA, Storbritannien og Frankrig ved at stemme nej og på denne måde bremse international kritik eller forskellige tiltag mod Syrien.

Dmitrij Peskov, talsmand for Kreml, sagde tidligere onsdag, at Rusland ved onsdagens møde i Sikkerhedsrådet ville forklare, at oprørernes bærer ansvaret for det kemiske udslip.

LÆS MERE