Rusland advarer USA: Så er der ingen vej tilbage

I den amerikanske kongres diskuteres det lige nu, om Rusland skal føres på listen over lande, der sponsorerer terror. Det vil være at krydse en grænse uden nogen vej tilbage, lyder det fra det russiske udenrigsministerium.

USA's udenrigsminister, Antony Blinken, har indtil videre modsat sig at skrive Rusland på listen over statssponsorer af terrorisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan være et diplomatisk point of no return og udløse et totalt sammenbrud i forholdet mellem USA og Rusland.

Sådan lyder advarslen fra Alexander Darchiev, direktør for det russiske udenrigsministeriums nordamerikanske afdeling, over et spørgsmål, som lige nu diskuteres i den amerikanske kongres.

Et enstemmigt senat og formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, mener, at Rusland bør skrives på USAs liste over lande, der sponsorerer terror.

Spørgsmålet diskuteres som følge af Ruslands invasion af Ukraine for knap et halvt år siden. Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, har indtil videre sat sig imod.

En placering på listen, som lige nu er forbeholdt Nordkorea, Syrien, Cuba og Iran, vil ifølge Alexander Darchiev betyde, at Washington har krydset en grænse. Det skriver The Guardian.

I et interview til det russiske nyhedsbureau Tass beskylder direktøren USA for at trampe på international lov. Her siger Alexander Darchiev også, at en plads på terrorlisten vil føre til »de mest alvorlige følgeskadevirkninger« på de to landes diplomatiske forhold.

»Amerikanerne bliver en mere og mere direkte part i konflikten,« siger Alexander Darchiev ifølge The Guardian.