Rolig israelsk demonstration

Politet er klar på Rådhuspladsen og i sidegaderne. Forleden endte en palæstinensisk og en israelsk demonstration i slagsmål i Norge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Foreløbig har alt været fredeligt og roligt, oplyser vicepolitiinspektør Peter Dahl, der står i spidsen for de betjente, som er klar både på Rådhuspladsen og i flere sidegader, hvis den proisraelske demonstration, der lige nu er i gang på Rådhuspladsen skulle udvikle sig til at blive voldelig.

Den sidste time er forskellige talere gået på talerstolen for at give deres mening om den spændte situation i Gaza. Det er Dansk Zionistforbund, der står bag demonstrationen under parolen: Israels ret til at forsvare sig.

- I går havde vi to store palæstinensiske demonstrationer, én med 700 og en med 1.000, så det er klart, at vi har taget vores forholdsregler, også set i lyset af, hvad der forleden skete i Norge, siger Peter Dahl med henvisning til, at en palæstinensisk og en israelsk demonstration endte i slagsmål, så politiet måtte gribe ind.

- Lige nu tyder alt på, at demonstrationen vil forløbe fredeligt, men vi selvfølgelig er klar, hvis der skulle blive problemer, siger vicepolitiinspektøren.

I Krystalgade foran den jødiske synagoge har politiet i øjeblikket kampklædt mandskab.