Rolig afgang fra Frankrigs berygtede junglelejr

Der var frygtet voldelige optøjer i Calais mandag morgen, men rydningen af den såkaldte junglelejr er rolig.

Der meldes om en rolig start på rydningen af den berygtede junglelejr i Calais. Reuters/Neil Hall Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De første busser er begyndt at forlade den meget omtalte junglelejr i den franske by Calais. Lejren har i årevis huset migranter på vej mod Storbritannien.

Mandag morgen tidligt begyndte de franske myndigheder at rydde lejren, der menes at være hjem for op til 8000 migranter. Det sker ifølge de tilstedeværende medier i god ro og orden.

- Meget roligt i Calais i takt med, at hundreder af migranter frivilligt stiller sig i kø for at blive fjernet, skriver den britiske avis The Guardians journalist på stedet.

The Guardian og dusinvis af andre medier er til stede i lejren, hvor de taler med de migranter, der nu skal flyttes. Migranterne vil, når de bliver registreret, skulle vælge hvor i Frankrig, de skal sendes hen.

- Jeg har ingen anelse om, hvor jeg skal hen. Jeg lukker øjnene og peger på kortet.

- Jeg vil integreres, starte et nyt liv og bidrage til samfundet. Folk misforstår os. Vi har ikke økonomiske problemer, vi flygter fra vold og diktatorer, siger den 35-årige Yusef til The Guardian.

Flere andre fortæller, hvordan forholdene i lejren har været beskidte og farlige.

Derfor melder de sig frivilligt til at komme væk til mere ordnede forhold og slukker drømmen om at komme til Storbritannien.

- Jeg er meget glad. Jeg har fået nok af Junglen, siger den 25-årige Abbas til nyhedsbureauet AFP, mens Mohamad siger til den britiske avis:

- Det er for farligt i lejren, og der er for mange mennesker. Jeg er glad for at forlade den.

Hele lejren i Calais skal ryddes og rives ned. Men det er ikke alle, der er klar til opgive drømmen om at komme til Storbritannien.

- Jeg bliver nødt til at komme til England. Der var der, min mor var på vej hen. Og det er mit eneste håb om at finde hende.

- Jeg har frygtelige mareridt om natten og vil bare gerne finde min mor, siger 16-årige Aaron fra Eritrea, som The Guardians korrespondent har talt med.

/ritzau/